29.11.2013

Kirjoja ja sukkia

Marraskuun viimeinen viikko onkin sitten jo lopuillaan. Joululahjojen ja -korttien tekeminen on vielä vaiheessa, mutta kyllä nekin sieltä pikkuhiljaa valmistuvat. Ideat sentään jo löytyvät, enää on se tekeminen jäljellä.

Yhdet sukat on taas valmistuneet. Nämäkin ovat lahjapakettiin menossa, vaikka alunperin tein vain saadakseni kaksi Tico tico -kerän loppua pois pyörimästä.

Malli: perussukka
Lanka: Novita tico tico ruskea ja sini-vihreä
Puikot: 2,5 
Menekki: 66g

Kirppareilta on löytynyt nyt ihmeen paljon käsityökirjoja. Ennen tätä syksyä olin löytänyt vain kaksi mielenkiintoista ja sopivan hintaista kirjaa, mutta pelkästään tällä viikolla niitä on löytynyt jo saman verran. Voihan tietysti olla, että aikaisemmin olen ollut liian hidas ja joku nopeampi on ne ehtinyt jo ostaa. Sukkakirja maksoi 1,50e ja Jokatyypin kaavakirja 6e. Jospa tuon kaavakirjan avulla innostuisin vähän ompelemaankin.

Kuvan langat ovatkin sitten ihan kaupasta ostettuja. Mustaa pipolankaa läksin hakemaan, mutta koska sitä ei ollut niin piti sortua sitten johonkin muuhun. Alpaca-lanka on toista pipoa varten ja Fabelista tulee varmasti sukkia jossain vaiheessa. Valkoinen on jo suunnitteilla varastosta löytyvän langan kaveriksi.


Musta pipolankakin on jo hommattua ja sitä pitäisikin ryhytä kohta tekemään. En ole kokomustaa ennen neulonutkaan joten jännittää vähän kuinka onnistun sen virheettä tekemään. Se ei ole edes tulossa omaan päähän...

 ~ DayDreamer ~

25.11.2013

Ilmailua

Viikonloppuna tuli pitkästä aikaa pyörähdettyä Keski-Suomen Ilmailumuseossa. Edellisestä käynnistä oli jo useampi vuosi ja tässä välissä näyttelyssä olikin tapahtunut jonkin verran muutoksia. Vaikka esillä olevat koneet olivatkin kaikki samoja, ainakin mitä itse muistan, oli niiden seuraan laitettu lentäjä- ja mekaanikkonukkeja, jotka elävöitti näyttelyä todella kivasti. Myös viestimuseon puoli oli kokenut todellisen muodonmuutoksen ja se olikin huomattavasti mielenkiintoisempi kuin mitä ennen. Kamera oli tietysti matkassa mukana, mutta vain muutama kuva tuli otettua.






Vaikka tykkäänkin noista oikeista koneista, olen aina kaikista eniten innostunut vitriineissä olevista dioraamoista. Ne ovat niin taitavasti tehtyjä että niitä ei voi kuin ihailla. Valitettavasti ne ovat vitriinien takia myös lähes mahdottomia kuvata ilman että niistä heijastuu häiritsevästi joko valot tai oma peilikuva. Varsinkin yläkerran vitriineissä olevat eivät suostu millään kuvattavaksi. Muutamasta alakerrassa olevasta sai sentään jonkinlaisen kuvan napattua.




Suosittelen tuolla pyörähtämistä, jos Tikkakosken suunnalle on asiaa ja sattuu yhtään lentokoneet kiinnostamaan.

~ DayDreamer ~

20.11.2013

A friend knows

Kaverillani oli viikonloppuna synttärit. Lahjaksi päätin tehdä vastaan tulleen Dimensionin ristipistokitin A friend knows. Heti tämän nähtyäni tiesin että tämän haluan antaa. Tekemisen aloitin elokuussa ja valmiiksi sain pari viikkoa ennen juhlapäivää. Kehystäminen on taas hoidettu valmiskehyksillä, tällä kertaa sopivat sattuivat löytymään ihan omasta varastosta.


Tätä oli todella kiva pistellä. Kaverillani itsellään on kissa, ja välillä kärsii myös koirakuumeesta, joten kuva oli hänelle hyvin sopiva. Ja toki tekstikin pitää paikkaansa.

Tyynyn punainen väri ei ole varsinaisessa työssä noin vahva, kamera halusi sitä näköjään korostaa hieman liikaa.

~ DayDreamer ~

17.11.2013

Tarjouksia ja jotain valmistakin

Tokmannilla oli tällä viikolla alennuksella Novitan Nalle Taika-langat. Koko syksyn olen noita meinannut pari kerää varastoon ostaa, joten pakkohan se oli yksi erä käydä heti maanantaina ostamassa. Kumma kyllä, enempää lankaa ei mukaan lähtenyt vaikka houkutus olikin kova. Vielä loppuviikostakin mietin että josko pitäisi käydä ostamassa lisää, mutta onneksi oli sen verran kiireinen viikonloppu, että ei yksinkertaisesti ehtinyt. Ehkä vielä myöhemmin noita hamstraan lisää.


Näistä kahdesta taika-väristä tuota violettia olikin jäljellä vain kaksi kerää. Olisikohan muitakin lankahamstereita ollut maanantai aamuna liikkellä tarjouksen perässä?

Lanka: Novita Tico Tico
Puikot: 2,5
Menekki:  20g
 
Tällä viikolla sain sentään ostosten lisäksi jotain valmistakin. Tosin vain pienten junasukkien muodossa. Nämä aloitin jo viikko sitten, kun piti nopeasti napata joku helppo käsityö mukaan mihin ei ohjetta tarvitse. Siispä vain lanka ja puikot laukkuun ja menoksi. Tällä viikolla sain sitten ne kotona loppuun asti tehtyä. On kyllä ihanan helppoja ja nopeita tehdä. Kivasti myös värit menivät samalla tavalla kummassakin sukassa, vaikka jatkoin toisen suoraan siitä mihin edellinen loppui.

~ DayDreamer ~
 
 

11.11.2013

Tupsuja ja tarjottimia

Viimeviikolla tuli taas tehtyä kirppikseltä kivoja löytöjä. Suurin osa tälläkin kertaa liittyy, yllätys yllätys, käsitöihin. Jotain muutakin sentään tarttui tällä kertaa mukaan. Saaliina oli yksi vanha Novita-lehti ja tupsukehikko sekä pieni GWS:n sydäntarjotin.


Vanhoja Novita-lehtiä tuntuu löytyvän aika harvakseltaan sopivaan hintaan. Silloin kun niitö löytyy, tarttuu helposti aina jokin puuttuva numero mukaan. Itselleni ei Novitaa tule, ostelen irtonumeroita jos jotain mielenkiintoista niistä löytyy tai odotan että ne tulevat vastaan näin kirpparilla. Ehkä niistä löytyy itselle enemmän tekemistä sitten kun uskaltaa kokeilla kunnon neuleiden neulomista.

Tupuskehikkoa olen jonkun kerran kaupassa katsellut, mutta niin harvoin tulee niitä tehtyä että olen pärjännyt perinteisillä pahvipyörylöillä. Kahden euron hintaan sitä ei kuitenkaan kirpparille voinut jättää, vielä en ole kuitenkaan kokeillut kuinka helppoa noiden käyttö on.

Paras löytö viime viikolla oli kyllä tuo suomalaisen GWS:n peltitarjotin. Tykkään hirveästi tuosta kuviosta ja 3,5e hintakaan ei ollut paha. Hyllystä löytyy jo saman sarjan purkki ja toinen samanlainen tarjotin, joka oli ostettaessa lommoilla mutta kumivasaran avulla siitä tuli ihan nätti yksilö. Se pääsikin parvekkeelle kukan alustaksi ja tämä uudempi siirtyi hyllyyn.

~ DayDreamer ~

8.11.2013

Lokakuun lankoja

Tämä marraskuu on alkanut niin vauhdilla ettei meinaa perässä pysyä. Ennen kuin sitä kerkee liikaa kulua, täytyy tehdä vielä pikavilkaisu pariin viimeiseen lokakuun viikkoon.

Lankalakot eivät taida olla minun juttu. Tuntuu, että kun sellaisen aloittaa niin jostain ilmaantuu jotain aivan vastustamatonta lankaa tai sitten niin halpaa, että olisi tyhmää jättää se kauppaan. Tällä kertaa kompastuskiveksi koitui Roosa-nauha langat. Tarkoitus kun oli käydä vain pikaisesti ostamassa se sukkaohjevihkonen, kun niitä oli vielä saatavilla, mutta pari lankakerääkin sitten halusi välttämättä mukaan. Sain määrän sentään pidettyä kahdessa vaikka muutkin värit huutelivat haluavansa mukaan.


Tuossa kuvastossa oli kyllä paljon kivoja ohjeita. En sen tarkemmin etukäteen siihen tutustunut, kuvittelin siinä olevan 5-10 sukkamallia. Iloinen yllätys oli siis että niitä löytyi jopa 20 joista suurin osa pääsee varmasti ennemmin tai myöhemmin puikoille. Täytyy vaan ruvetella harjoittelemaan tuota kirjoneuletta niin uskaltaa niitäkin sukkia kokeilla.

Ja jotta lankalakko olisi vielä enemmän epäonnistunut, sattui kirpparilta löytymään kasa Novitan virkkauslankaa. Tämä paketti tuli toisaalta hyvään saumaan, koska vain paria päivää aikaisemmin olin miettinyt että pitäisi ostaa yksi kerä valkoista virkkauslankaa kun vanha alkaa loppumaan. Nyt sitten sain samalla hinnalla useampia värejä, yhteesä tuo kasa painaa 400grammaa.


Nyt tarviikin laittaa puikot ja koukut tositoimiin jos meinaa yhtään saada lankamäärää pienemmäksi. Ja olisihan se aika jo aloitella lisää joululahjojakin.

~ DayDreamer ~

2.11.2013

Lokakuusta marraskuuhun

Niin se lokakuukin meni ja Sukkasadon keruukin päättyi. Itse sain aikaiseksi 7 paria sukkia, johon olen erittäin tyytyväinen, tavoitteeni kuin oli saada vähintään yksi pari tehdyksi. Syyskuu menikin lähinnä sukkien parissa, mutta lokakuussa tuli sitten kaivattua vaihtelua ja puikoille pääsi muutakin kuin sukkia. Oman muistin virkistämiseksi päätin kerätä sukkasadon sukat vielä yhteen kuvaan. Yhdet sukat kuvasta jäi uupumaan, koska viimeisimmät ovat jo vanhempieni luona odottamassa paketointia.


Samaan pakettiin sukkien kanssa sain tällä viikolla viimeisteltyä huivin. Mallina oli Ravelrystä löytynyt  Holden Shawlette. Linkki ohjeeseen löytyy kuvan alta.  Hyvin yksinkertainen ja nopea neuloa, yhden reikärivin jätin kuitenkin pois kun pelkäsin langan loppuvan kesken, mutta olisi se siihenkin riittänyt.  Malli saattaa hyvinkin päästä puikoille toisenkin kerran.

Malli: Holden Shawlette by Mindy Wilkes
Lanka: Regia Hand-dye Effect
Puikot: 4,5
Menekki: 82g

Toinen viikolla valmistunut on Molly-pipo, jonka kanssa myöskin jännitin langan riittävyyttä. Tässäkin se riitti kuitenkin hyvin. Taidan tällä hetkellä aina aliarvioidan langan riittävyyttä, mutta ehkä siihenkin harjaantuu kun tulee enemmän neulomiskokemusta alle.

Malli: Molly by Erin Ruth 
Lanka: Novita 7 Veljestä ja 7 Veljestä raita
Puikot: 3,25 ja 3,75
Menekki: 86g

Piposta tuli ihan kiva. Varmastikkin se käyttöön pääsee kun kelit hieman kylmenevät. Todennäköisesti teen toisenkin samanlaisen pipon mutta yksivärisestä langasta, jolloin hatun palmikko pääsisi paremmin oikeuksiinsa.

Hyvää viikonloppua kaikille!

~ DayDreamer ~