31.12.2013

Joululahjoja

Ehdinpäs vielä näin vanhan vuoden puolella esittelemään mitä tuli joululahjoiksi väsättyä. Tai ainakin ne mistä kuvat sattuu nyt koneelta löytymään.

Malli: Pää pyörällä kirjasta Patalappuja á la Carte
Lanka: Novita 7 veljestä
Koukku: 4,5
Menekki: n. 24g / patalappu

Äitini on monesti ihaillut jämälangoista tehtyjä kirjavia patalappuja. Itseltäkin kun noita jämälankoja löytyy, niin ajattelin pakettiin muutaman patalapun virkata. Pyöreitähän näiden pitäisi olla, mutta koska lisäykset tuli tehtyä aina samaan kohtaan on muoto enemmän kuusikulmio. Eipä se onneksi käyttöä haittaa. Näitä oli kyllä sen verran kiva tehdä, että varmasti tulee lisääkin väsättyä.


Toiselle mummoistani viimeistelin jo toukokuussa valmistuneen ristipiston tyynyksi. Jostain syystä kuvittelin että tyynystä tulisi iso, mutta täytön jälkeen se olikin kooltaan hyvin pitkälti normaalin koristetyynyn kokoinen.

Malli: perussukka
Lanka: Novita Nalle kukkaketo
Puikot: 3,0
Menekki: 80g

Nämä sukat valmistuivat Tapaninpäivänä eivätkä varsinaisesti kuulu lahjoihin. Kaipasin vain jotain aivotonta tekemistä ja miesten sukkia tulee vähemmän kudottua. Varmasti nämä pääsee joko veljeni tai isäni käyttöön, kunhan edelliset sukat hajoavat.


Ehdin myös pistellä pakettikortit valmiiksi. Kuvasta puuttuu yksi talo-kortti kun sain sen valmiiksi niin lähellä joulua että se pääsi suoraan pakettiin. Eniten tykkäsin noista piparkakku-korteista. Kaksi korttia jäi pakkauksesta vielä pistelemättä, ehkä ensijouluksi sitten.

Hyvää Uutta Vuotta kaikille!

~DayDreamer~

16.12.2013

CrossStitcher ja Mollie Makes

Tällä viikolla tuli sorruttua ostamaan pari käsityölehteä, Mollie Makes ja Cross Stitcher. Kummastakin löytyi niin ihania ohjeita ja houkuttelevat kylkiäiset.


Mollie Makes -lehteä on tullut aikaisemminkin ostettua pari kappaletta, viimeksi viimekuussa kalenterin takia, ja olen tykännyt sen tyylistä hyvinkin paljon. Ymmärtääkseni tämä on tammikuun numero, ainakin se on tällä hetkellä uusin. Kannen kävyt herättivät heti mielenkiinnon tätäkin numeroa kohtaan.

Sisäsivuilta löytyikin huovasta tehdyille kävyille ohje sekä vaihteeksi ihana amigurumi-ohje, tällä kertaa ihana kalastava jääkarhu! Myös tuo nukke-kylkiäinen oli kivan näköinen ja kun pakkauksessa on kaikki tarvittavat tykötarpeetkin, tulee se varmasti joulun jälkeen tehtyä.


CrossStitcherin Joulukuun numeron päätin ostaa heti kuin näin kannessa kuvan ihanasta bambi-tyynystä. En tiedä missä välissä senkin kerkeää tekemään, mutta aivan varmasti se pääsee työnalle kunhan sopiva väli vain sattuu. Se olisi niin ihana sängyn päällä tai sohvan nurkassa.

Lehdessä olevat pöllömallit pääsevät myös tekolistalle. Jostain syystä näen tuollaisen pisteltynä kirjan kanteen, saas nähdä tuleeko niin käymään. Kylkiäisenä tulleet pakettikortit olisikin tarkoitus pistellä jo tämän joulun paketteihin. Kolme onkin jo valmiina joten jonkinlaista toivoa on valmistumisesta.



Kummassakin lehdessä oli myös muita kivoja malleja, mutta nämä olivat ehdottomasti suosikkini.Nyt täytyy siirtyäkkin takaisin kudinten pariin, yksi pari joululahjasukkia kun odottelee vielä valmistumista.

~DayDreamer~

10.12.2013

Rättejä, kuusia ja pipo

Sainpas mustan pipon tehtyä. Turhaan jännitin tuon mustan neulomista, tietääkseni ei tuohon yhtään virhettä tullut, ainakin silmukkamäärä pysyi koko ajan oikeanan ja kavennukset tulivat oikeille kohdilleen. Varmasti helppo mallikuvio auttoi asiaa, yhdellä vilkaisulla näki jos meinasi lisäys tai kavennus unohtua.

Malli: Florence
Lanka:  Drops Nepal
Puikot: 3,5 ja 5,0
Menekki: 89g

Muuten tuli tehtyä tuon Garnstudion mallin mukaan, ainoastaan resorista tein pidemmän mummoni pyynnöstä että sen voi kääntää kaksinkerroin. Pitääpähän korvat hyvin lämpimänä.

Myös muutama pöytärätti on tullut neulottua, näiden parissa kun ei tarvitse mitään ajatella vaan ne syntyvät kuin itsestään. Ompahan sitten varalahjoja jos joku sattuu yllättäen ilmestymään oven taakse, ei tarvitse pelkästään suklaarasiaa antaa.

Malli: oma, ainaoikeaa reunoissa, keskellä helmineuletta
Lanka: Hjertegarn Blend Bamboo
Puikot: 4,0
Menekki: 150 g = n. 6 rättiä

Näiden lisäksi virkkasin kortteja varten pieniä kuusia. Kaikki ei kuitenkaan kortteihin päätyneet, alkuperäinen ideani kun ei enää kortteja tehdessä miellyttänyt.  Viisi taisi jäädä käyttämättä, eiköhän niillekin kuitenkin jonkin käyttötarkoitus löydy. Voisihan noita laittaa vaikka paketin koristeeksi.

Lanka: Novita Virkkauslanka ja jonkin vanha samanpaksuinen puuvillalanka
Koukku: 1,5
Menekki: 22g (n. 2g/kuusi)

Tässä olikin tämän kertaiset valmistuneet käsityöt. Vielä pari viikkoa aikaa saada muutama lahja tehtyä, muuten lahjat ovatkin aikalailla kunnossa. Jokos teillä on kaikki lahjat valmiina?