23.10.2013

90 v.

Lokakuun olussa oli mummollani 90 vuotis syntymäpäivä. Lahjaksi tuli tehtyä ristipistotaulu "Rukoilevat kädet". Tykätty oli ja pääsi koristamaan mummon ja papan makuuhuoneen seinää. Kaiken juhlimisen keskellä unohtui se kuitenkin esitellä täällä blogissa.


Työ oli valmis ristipistokitti PAKO:lta. En juurikaan välitä noista PAKOn kiteistä, koska niissä ei ole mustavalkoista kaaviota jota olisi ainakin minun helpompi seurata. Niissä ei ole myöskään langoille värikoodeja, joten jos lanka loppuu tai saman työn haluaisi tehdä uudestaan, joutuu lankojen värin katselemaan itse jämälankojen avulla. Onneksi tämän kanssa siihen ei tarvinnut ryhtyä vaan lankoja oli riittävästi.

Hieman tuli pakkauksen mallia muuteltua. Ei kuitenkaan sen suuremmin kuin että jätin puhelimen pois alareunasta ja kehyksistä johtuen myös ristipistoilla tehdyn reunan. Kehykset on Kodin Ykkösestä ostettu, kehystämössä olisi jälki varmasti ollut parempi ja kehykset sopivamman kokoiset. Nyt jäi turhan paljon tyhjää tilaa ylä- ja alapuolle.

Ihanaa oli antaa itsetehty lahja ja vielä ihanampaa oli että saaja osasi sitä arvostaa.

~ DayDreamer ~

6 kommenttia:

  1. Hei DayDreamer ja tervetuloa lukijaksi Lumivalko ja Ruusunpuna blogiin!
    Upea talu ja paljon työtä vaatinut.Varmasti Isoäiti osasi arvostaa käsityötä ja valitsemasi kehykset sopivat kauniisti pistelyyn :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kehysten väri osui onneksi ulkomuistista lähelle työn sävyjä.

      Poista
  2. Ei epäilystäkään, etteikö olis ollut saajalleen mieluinen :). Aihe ihan varmasti 90-vuotiaan sydäntä lämmittävä.
    Onnea kunniakkaan iän johdosta mummolle ja sinulle lämpimästi tervetuloa lukijaksi! Tuli iloinen mieli, kun huomasin, että olit liittynyt blogiini. (Koita kestää siellä, kun koskaan ei tiedä, mikä aihe milloinkin päähän pälkähtää :))

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista