18.10.2013

Ettei ideat lopu kesken

Niinhän se oli ensilumi satanut yön aikana maahan. Mielenkiintoista nähdä missä vaiheessa se päättää vielä pois sulaa.

Talvisissa tunnelmissa tuli siis tänään suunnattua kirpputoreille. Taitaa aina näin syksyisin ihmiset intoutua käsityöistä, jos ei tekemään niin ainakin raivailemaan niitä pois varastoistaan.  Useassa pöydässä oli lankaa, puikkoja, lehtiä tai muuta käsityö/askartelu tavaraa. Tietysti siitä määrästä jotain tarttui myös omaan koriinkin.


Vaikka lisää lankaa ei mihinkään mahtuisikaan, oli vironvillavyyhti napattava mukaan samoin kuin Noro Kureyon Sock-kerän jämät. Jämät paljastuikin painavan 97 grammaa, eli taitaa olla koko kerän verran lankaa. Kumpaakaan lankaa en ole aikaisemmin päässyt kokeilemaan, joten näillä on hyvä testata millainen lanka onkaan kyseessä. Vironvillavyyhti maksoi 5e ja Norolla oli hintana 4e. Ainakin Noro taitaa olla kaupassa huomattavasti kalliimpaa, vironvillasta en puolestaan osaa sanoa.

Simply Crochet-lehti nro. 9  oli oikein mieluinen löytö 4,5e hintaan. Tämä on edeltävä numero siihen minkä itse ostin kaupasta muutama postaus takaperin. Ihania mallia tässäkin lehdessä, yksi pääsee ainakin heti koukulle kun saan jonkun muun keskeneräisen työn ekana valmiiksi. Näiden kahden numeron perusteella mitä nyt on löytynyt täytyy varmasti myöhempiin numeroihinkin tutustua, saattaa olla nimittäin kiilaamassa yhdeksi lempikäsityölehdistäni.

201 ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin oli kanssa mukava löytö, varsinkin 2,5e hintaan. Kyllähän tuolta hyllystä jo vastaava kirja löytyykin, mutta tässä taitaa olla onneksi edes joitain eri malleja mukana. Ainakin tästä kirjasta löytyy virkatut kirjaimet, joita voisikin tehdä koristeeksi vaikka tyynyyn.

Lisää houkutuksia löytyy juuri meneillään olevasta Neulojien Yöstä. Saas nähdä tuleeko sorruttua, ainakin pari houkuttelevaa tarjousta on jo löytynyt.

~ DayDreamer ~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti