19.2.2014

Patalappuja

Edellisestä bloggaamisesta on taas vierähtänyt aikaa uuden vuoden lupauksesta huolimatta. Onneksi tässä välissä on taas jotain valmistakin syntynyt. Tammi-helmikuun vaihteessa oli päällä patalappumania jonka tuloksena syntyikin useampi patalappu jämälangoista. Samalla pääsin taas hyödyntämään Patalappuja àla Carte -kirjaa, josta kaikki mallit ovatkin poimittuja.

 

Värikäs pyöreä patalappu on Novita Polkkaa ja reunus perus 7 veljestä. Muut patalaput ovat taas pari vuotta sitten ostetusta kirppispussista, vihreä on Katia Samba mutta muista ei olekaan tietoa, jotain puuvillalankoja kuitenkin. Ihana oli keksiä näillekin vihdoin käyttökohde ja nämä oli kyllä ihanan nopeita tehdäkkin. Vieläkin huvittaisi tehdä jotain patalappuja, mutta tällä hetkellä ei ole sopivia langanjämiä. Lankaa yhteen patalappuun meni 25 - 50 grammaa.

Lisää lankaakin on lankakoriin ilmestynyt. En voinut vastustaa tammikuun lopussa Lidliin tulleita sukkalankoja joten niitä lähti mukaan kolmessa eri värissä. Aluksi ostin vain kahta väriä, mutta seuraavalla käyntikerralla oli korissa enää yksi tuota sinistä, joten sorruin sitten siihenkin. Onnistuin kuitenkin pitämään näppini irti muista langoista.


Näiden lisäksi kirpparilta löytyi vironvillaa kahdessa eri paksuudessa, joka myös tuli kotiutettua. Niistä kahdesta vyyhdistä ei ole kuitenkaan kuvaa. Toinen on kuitenkin päässyt jo puikoille ja mikäpäs muukaan siitä olisi tulossa kuin revontulihuivi. Se alkaakin olemaan jo loppusuoralla, joka on itselleni hienoinen yllätys kun ensimmäisen revontulen tekemiseen meni aikaa noin puoli vuotta.

~DayDreamer ~

1 kommentti:

  1. Nuo patalaput on aivan ihania! Erityisesti pidän tuosta pyöreästä värikkäästä. Mikähän siinäkin on, ettei koskaan tule itse tehtyä patalappuja, vaikka ne olisivat niin helppoja ja nopeita? Teepannu tönöttää aina kirppispatalapun päällä...

    VastaaPoista