4.9.2013

Ennakkoluuloja

Harvemmin tulee luettua kirjaa ja katsottua kirjaan liittyvää elokuvaa ihan peräjälkeen. Jane Austenin  kirjan Ylpeys ja ennakkoluulon kanssa tuli niin kuitenkin tehtyä kun kummatkin olivat odotelleet hyllyssä jo tarpeeksi pitkään, enkä halunnut katsoa elokuvaa ennen kuin olin kirjan lukenut.


Jane Austenin kirjat ovat kyllä aivan loistavia. Niitä tuli paljon luettua yläasteella ollessa, mutta sen jälkeen niihin ei olekaan tullut koskettua. Nyt kun pitkästä aikaa taas otti kirjan käteen niin ei mennyt kyllä kauankaan kun oli taas tarinan pauloissa ihan täydellisesti. 

Täytyy myöntää että itsellä oli aikalailla ennakkoluuloja tuota elokuvaa kohtaan sen jälkeen kuin olin kirjan lukenut. Eihän niitä tapahtumia mitenkään pystyisi mahduttamaan 2h elokuvaan. Ja paljonhan tuossa olikin oiottu vaikka olivat hyvän elokuvan saaneetkin aikaiseksi. Pakostakin jäi vain miettimään kuinka paljon elokuvasta mahtaa saada irti jos ei ole kirjaan tutustunut? Nythän itselle oli hahmot ja niiden taustat tuttuja, joten elokuvassa saattoi tulla "nähtyä" asioita mitä siinä ei edes tapahtunut.

Sekä kirja että elokuva on kirpparilöytöjä, kirja varmaan ostettu jo parivuotta sitten ja elokuva aikaisemmin kesällä. Jostain pitää kyllä kaivaa vielä esille se BBC:n minisarja. Olisi mielenkiintoista nähdä miten hyvin siinä on pystytty pysymään  uskollisena kirjalle.

~ DayDreamer ~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti