9.9.2013

Puolukassa

Viikonloppuna oli pakko hyödyntää hyvät kelit ja käydä edes kerran syksyssä puolukassa. Mitään puolukan suurkuluttajia ei meidän suvusta löydy, vaan vaatimattomampikin saalis kelpaa. Äiti ja mummo haluavat kuitenkin edes vähän puolukkaa talvenvaralle pakkaseen.


Ja kyllähän sitä puolukka löytyi. Itse keräämme paikasta, jossa kasvaa sen verran vähän puolukkaa, että kerääminen pitää tehdä käsin. Saapahan olla aina lähes varma, että sieltä vielä puolukoita löytyy, vaikka menisikin kerääminen vähän myöhemmälle syksyä. Eipä tuolla ole vastaan tullut hirvikärpäsiäkään, mikä on aina positiivista.


Komean näköisiä ja kokoisia tuntui puolukat tällä kertaa olevan. Ja löytyi vielä muutama puolukan kukkakin. Meinaavatkohan mukamas ehtiä vielä ihan marjoiksi asti?


Muutaman tunnin keräilyreissulla saatiin 3 henkilön voimin kerättyä n. 15 litraa puolukkaa. Eikä siitä edes siivoamisen jälkeen paljoa mennyt hukkaan, sen verran hyviä olivat tällä kertaa. Ja pakastimetkin täyttyivät tarpeeksi, ettei toista reissua tartte tehdä.


~ DayDreamer ~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti